05
mart.

Cum să-ți păstrezi barba frumoasă, nu doar sănătoasă

Ia în calcul toate aceste sfaturi pentru a-ți menține barba frumoasă, nu doar sănătoasă, astfel încât să fii mândru și să reprezinte o veritabilă podoabă care să te reprezinte și să-ți accentueze personalitatea. Bărbații care poartă barbă știu că acesta trebuie întreținută cu atenție, ceea ce nu este mereu o sarcină foarte ușoară.

Păstrează-i forma frumoasă

Barba și mustața cresc în continuu, iar ca urmare a acestui fapt acestea trebuie tunse periodic. Periodicitatea depinde de fiecare persoana în parte, mai precis spus de metabolismul fiecărui bărbat, dar intervalul optim la care trebuie realizate ajustări este de 3-5 zile. Este bine de știut pentru îngrijirea bărbii, ca să rămână mereu frumoasă, cea scurtă trebuie tunsă mai des decât cea lungă. Astfel baba scurtă trebuie ajustată la fiecare 2-3 zile. Aceste detalii te vor ajuta atunci când îți alegi stilul de barbă pe care îl porți. 

Curățenia este cheia frumuseții

Neglijarea bărbii are consecințe severe. Dacă rutina ta de dimineață este doar întreținere superficială, barba va avea de suferit în timp. Părul facial trebuie să arate și să miroase plăcut, iar asta înseamnă o șamponare corectă de fiecare dată când faci duș, folosind produse specifice, atât șampon, cât și balsam, mai ales dacă părul este gros și/sau aspru. 

Nici părul, nici pielea feței nu sunt identice cu părul și pielea capului, astfel că utilizarea aceluiași tip de produse nu este deloc o idee inspirată. În replică folosirea produselor special concepute pentru barbă poate adăuga acea notă suplimentară de catifelare și poate face barba sa arate mai sanatoasa.

Îmblânzește părul indisciplinat 

Părul facial este unic. Pentru unii bărbați, crește îngrijit într-o singură direcție, în timp ce pentru alții iese poate fi destul de rebel. Dacă părul facial face parte din această ultimă categorie și alegi să porți barbă, uleiurile special destinate îngrijirii sunt o necesitate. 

Câteva picături de ulei la marginea bărbii, după ce barba a fost spălată și uscată, ca parte a îngrijirii zilnice, va înmuia firele de păr. Uleiul poate fi folosit și pentru a modela barba sau mustața în stilul ales. Uleiul ține părul facial sănătos, îi conferă strălucire, moliciune și miros plăcut. 

Nu este nevoie să faci o colecție de produse de îngrijire scumpe, ai nevoie doar de câteva produse de bază, iar uleiul este unul esențial. Folosește mereu un pieptene curat pe care să-l cureți cu un produs degresant după fiecare utilizare. În felul acesta barba va fi mereu frumoasă! 

Instrumentele potrivite, pentru barbă frumoasa

Trusa de instrumente pentru barbă frumoasă și perfect îngrijită trebuie să includă un aparat de tuns barbă (inclusiv un pieptene pentru tuns și un accesoriu de precizie), precum și un aparat de ras rotativ. Unele instrumente au mai multe funcții diferite, ceea ce permite o utilizare multiplă cu același dispozitiv.

Respectă regula de bază; masina de tuns trece o singură rată peste o zonă a bărbii, niciodată de mai multe ori. Ține cont și de faptul că barba uscată se tunde mai bine și mai corect, pentru un rezultat uniform și precis.

Lasă barba în pace! 

Deși tentația de a sta cu mâna în barbă știm că este mare, pentru a păstra sănătatea și aspectul, evită să-ți atingi sau să-ți mângâi prea mult barba și evita să o murdărești cu mâncare. Tunde cu meticulozitate firele de păr din jurul buzelor și mănâncă și bea cu mare atenție. Obișnuiește-te ca după fiecare masă să-ți ștergi cu atenție barba. Nu folosi șervete de hârtie, ci doar pe cele din pânză, eventual ușor umede. Este important să fac asta în fața oglinzii ca să fii sigur că o faci bine.

Îngrijirea bărbii cu atenție îți va aduce mari satisfacții. Pentru rezultate perfecte și o barbă frumoasă apelează la ajutorul unor profesioniști de fiecare dată când ai ocazia pentru tratamente perfecte și o ajustare a bărbii. 

Sursa foto: pixabay.com