
Cum se perie barba (și mustața) în 7 pași de bază
Cum se perie barba este bine să știi dacă ai barbă sau ai decis să-ți lași barbă. Atunci când barba crește sau după ce este spălată are tendința de a se umfla. Poți rezolva această problemă, care este și neplăcută și inestetică, cu peria, prin periaj. În absența acestei operațiuni barba va avea vârfuri despicate, încurcături și va fi murdară. Barba trebuie periată în fiecare zi, iar asta o va menține sănătoasă și strălucitoare.
• De ce trebuie să-ți perii barba?
• Cum se perie barba, în 7 pași
• Periajul barbii o ajută să crească
• 3 sfaturi în plus
De ce trebuie să-ți perii barba?
Sunt cinci motive principale:
→previne încurcarea firelor de păr și ajută la menținerea bărbii drepte și la evitarea încrețirii părului;
→menține barba curată, peria fiind cea care îndepărtează praful, firimiturile sau alte resturi;
→ajută la exfolierea pielii ceea ce stimulează circulația sângelui, fapt care menține sănătatea epidermei și încurajează creșterea firului de păr;
→stimulează secreția sebumului natural care funcționează ca un factor protector pentru părul facial și pentru piele, dar previne și acumularea sebumului la nivelul pielii, ceea ce ar putea produce acnee sau iritații;
→ajută la uniformizarea uleiului pentru barbă, făcând-o să arate mai strălucitoare și va lăsa pielea să absoarbă produsele în mod eficient.
Cum se perie barba, în 7 pași
Periajul bărbi trebuie să intre în rutina bărbosului! Dar, pentru a fi cu adevărat utilă modul cum se perie barba trebuie făcut corect.
Pasul 1 – Spală și curăță barba.
Este esențial ca barba să fie spălată înainte de periere. Dacă ai o barbă mai lungă împarte barba în mai multă părți. În felul acesta barba se curăță și nu este ignorată nici pielea de dedesubt.
Pasul 2 – Aplică ulei de barbă sau balsam
Aplică uleiul de barbă înainte de periaj, peria fiind cea care ajută la distribuirea uniformă a produselor. Ai nevoie de o perie de bună calitate. Peria potrivită depinde de lungimea și grosimea firelor păr facial. O barbă lungă și deasă are nevoie de o perie cu suficiente spații între fiecare rând de peri.
Folosește doar câteva picături de ulei. Acestea se pun în palmă și se încălzesc prin frecarea palmelor. Uleiul se aplică de la baza bărbii până la rădăcinile bărbii. Masează uleiul timp de câteva minute pentru ca toată firele din barbă să fie acoperite. Nu uita mustața.
Pasul 3 – Periază barba de sus în jos
Perie părul încet de sus până la vârful bărbii. Începe din spatele bărbii de pe gât și bărbie, în jos. În felul acesta majoritatea firelor de păr vor fi îndreptate în aceeași direcție. În măsura în care este posibil încearcă mereu să periezi barba în direcția creșterii părului. Periile ideale sunt cele cu păr de mistreț pentru că aceasta are dimensiuni și duritate similară cu a bărbii umane. Fii blând, nu forța și nu trage, dacă simți rezistență pentru că vei rupe firele de păr. Dacă barba este descurcată și peria opune rezistență atunci este nepotrivită pentru barba ta și ai nevoie de o perie mai rară. Periei barba o dată pe zi și nu mai mult de atât!
Pasul 5 – Perie mustața
De obicei neglijăm mustata, așa că după ce ai periat barba, este momentul să te ocupi de mustață. Poți folosi un pieptene adecvat pentru mustață sau o perie specială. Începe mereu de sub nas. Părul care trece de marginea buzei superioare, după ce-ți aranjezi ustața trebuie tuns, pentru a avea un aspect îngrijit.
Pasul 6 – Aranjeaza-ți barba
Balsamul de barbă funcționează ca o ceara de styling cu ingrediente naturale și te ajută să-ți aranjezi barba așa cum dorești. În plus face mai ușor pieptănatul, dacă acesta este necesar, pentru o barbă lungă. Dacă ai o barbă scurtă, folosește uleiul de barbă pentru face părul mai moale și mai maleabil.
Pasul 7 – Curăță-ți peria și pieptene
Când ai terminat de periat barba si mustata, nu uita să ștergi peria și să te piepteni cu un prosop de hârtie. Asigură-te că peria și pieptenele nu au păr, ulei sau reziduuri înainte de a le pune înapoi în carcasă. În acest fel, le vei putea folosi din nou fără riscul de a răspândi bacterii pe toată fața.
Periajul barbii o ajută să crească
Periajul corect și zilnic ajută barba să crească, dar în mod indirect. Când perii barba, mișcarea stimulează foliculii de păr și glandele sebacee din piele, care produc uleiul natural de care barba are nevoie pentru a fi sănătoasă. De asemenea, stimulează circulația sângelui și astfel aduci la foliculi de păr nutrienții.
Toate acestea fac ca părul facial să crească, îi sporesc rezistența și mențin integritatea firelor deja crescute.
3 sfaturi în plus
♦ Ce este mai bine de folosit peria sau pieptenele? Depinde de textura bărbii. Pentru barba ondulata, pieptenele este mai bun. Pentru bărbile mai lungi și mai groase peria este mai potrivită.
♦ Barba să perie uscată sau umedă? Cel mai bine ar fi ca barba să fie uscată sau doar ușor umedă. Barba udă este mai fragilă și firele se pot rupe.
♦ Ulei sau balsam? Dacă ai o barbă cu fire groase care sunt predispuse la vârfuri despicate, uleiul este mai bun, balsamul este potrivit pentru firele mai subțiri, uscate. Uleiurile sunt alegerea perfectă pentru barba scurtă, deoarece pielea absoarbe uleiul rapid.
Sursa foto: pinterest.com