02
apr.

Cum stimulezi creșterea bărbii. 5 sfaturi bune

Creșterea bărbii depinde de ritmul propriu al organismului, dar există metode care pot ajuta la accelerarea acestui proces. Mai mult, unele dintre acestea sunt în măsură să sporească densitatea firelor de păr și, prin aceasta, să ajută la obținerea unei bărbii mai dese, spectaculoase. 

Înainte de orice, este corect de precizat că nu există un procedeu anume, un medicament sau o soluție miraculoasă care să ducă le creșterea bărbii în ritm mai accelerat. Pe de altă parte, unele suplimente alimentare ar putea face ca firele de păr facial să fie mai groase, mai puternice și să aibă un ritm de dezvoltare mai rapid, dar creșterea bărbii se reduce în primul rând la stilul de viață pe care îl duci. O stare generală de sănătate bună, o piele corect îngrijită, alimentația corectă și mișcarea pot ajuta la creșterea bărbii și o pot face mai puternică și mai moale. 

1. Buna îngrijire a pielii ajută creșterea bărbii 

Părul crește mai repede dacă pielea este curată și sănătoasă și dacă primește nutrienții esențiali de care are nevoie. Dușurile zilnice, dar și de fiecare dată când este nevoie îndepărtează murdăria, excesul de sebum și lasă porii curați. Este important să utilizezi produse de curățare adecvate tipului de piele pe care îl ai, pentru a nu agresa piela și a o usca.

O piele excesiv de uscată va fi predispusă la iritații pentru că pierde bariera naturală de protecție. La fel de importantă este temperatura apei. Folosește mereu apă caldă, dar niciodată fierbinte. Temperatura ideală de duș, pentru pielea bărbaților este de maxim 40 de grade Celsius. 

Respectă un ritual de exfoliere delicată, pentru a elimina celulele moarte ale pielii care înfundă porii și provoacă erupții, coșuri și, prin aceasta afectează, ritmul de creștere al firelor de păr. Folosește o cremă hidratantă sau un ulei hrănitor pentru a hidrata pielea. Toate acestea vor  îmbunătății aspectul tenul și vor încuraja o creștere sănătoasă, cu un ritm normal al părului.

2. Suplimente cu vitamine B

Vitaminele din grupul B sunt esențiale pentru un metabolism general sănătos, dar contribuie și la tonusul și sănătatea generală a pielii. Cea mai importantă vitamină pentru piele și păr este biotina (vitamina B7). Dacă apelezi la suplimente alimentare, acestea nu trebuie administrate sub nicio formă altfel decât cu sfatul medicului dermatolog, dat fiind faptul că un aport prea mare poate leza pielea, tot așa cum o face și deficitul. Clinica Modern Dermatology din Seattle sugerează un aport de 2,5-5 mg pe zi, pentru intervale de timp scurte de 15-30 de zile. 

Este important ca suplimentele să fie administrate concomitent cu un aport mare de apă, pentru a preveni uscarea pielii și erupțiile. Biotina are rolul de a stimula producerea de proteine tipice pentru piele, păr și unghii (numite keratine) și ajută regenerarea cutanată și creșterea părului și a unghiilor. Efectele pozitive ale bitinei le vei observa mai înainte la unghii care vor deveni mai tari și vor avea un ritm de creștere ușor accelerat. 

Biotina singură nu este la fel de activă și utilă ca atunci când este parte din complexul de vitamine din grupul B. astfel în locul suplimentelor cu biotină alege următoarele alimente, toate foarte bogate, în mod natural în vitamină B7, alaturi de alte vitamine B (B2, B3, B6, B12 și altele): 

→ ouă și carne de pui; 
→ mazăre, fasole și linte; 
→ nucile și semințele (20 de grame de semințe de floarea soarelui crude conțin 2.6 mcg de biotină); 
→ ficat de pui (cea mai bună sursă de biotină), recomandat a fi consumat o dată pe săptămână, nu mai mult; 
→ ciuperci; 
→ banane;  
→ broccoli și conopidă; 
→ avocado. 

Cum stimulezi cresterea barbii. 5 sfaturi bune

3. Stimularea producției de testosteron

Testosteronul este hormonul care stimulează creșterea bărbii. Orice acțiune care crește natural producția de testosteron va avea impact asupra bărbii și ritmului de creștere al acesteia. 

Alimentația bogată în proteine și acizi grași nesaturați (pește, nuci, ouă, produse lactate, fulgi de ovăz sau avocado) și activitatea fizică sunt soluțiile. Antrenamentele de forță stimulează circulația sângelui în corp, construirea mușchilor și crește nivelul de testosteron. La aceasta se adaugă respectarea orelor de somn și gestionarea stresului (stresul este ucigașul tăcut al firelor de păr) au un efect pozitiv asupra producției de testosteron. Renunță la fumat și bea alcool cu moderație. Toate la un loc vor stimula creșterea bărbii

4. Hidratarea

Întregul corp funcționează mai bine și mai eficient, este mai sănătos, iar toate funcțiile sunt puternic activate atunci când ești bine hidratat, din cap până-n picioare, inclusiv creșterea bărbii. Părul are nevoie de apă pentru a crește, dar va avea acces la apă numai după ce toate nevoile hidrice ale celulelor vor fi complet satisfăcute. Cu alte cuvinte este ultimul pe listă. 

Pentru a-ți ajuta părul și barba ai nevoie de o hidratare reală, corectă, zilnic. Asta înseamnă cel puțin doi litri de apă, pe zi, pe lângă alte lichide. O persoană deshidratată va avea și o barbă aspră și uscată, în timp ce un bărbat care bea suficientă apă va avea o barba frumoasă și o piele sănătoasă. 

5. O dietă sănătoasă, echilibrată

Pe lângă alimentele care conțin biotină și cele care stimulează secreția de testosteron, poți stimula creșterea părului cu o dietă bazată pe proteine, grăsimi și carbohidrați sănătoși. 

O listă scurtă  a alimentelor ideale cuprinde: carne de pui, vită (ocazional) ouă, migdale, cereale integrale, brânză, iaurt, somon, frunze verzi, morcovi, leguminoase, avocado, ceapă, cartofi dulci și roșii. 

În loc de final o recomandare din parte celor mai buni și dedicați barberi profesioniști: fii tolerant și răbdător cu barba ta. Dacă te razi sau tunzi des nu înseamnă că accelerezi creșterea bărbii sau că părul îți va crește mai repede ori barba va fi mai deasă. În plus, înainte de a lăsa barba să crească cu o anume formă, așteaptă să vezi toată inserția.

Bonus tips:

Ai putea lua în calcul și aceste produse:

♦ Serul Spectral BRD Breakthrough Beard-Stimulating Serum – este formulat cu Nanoxidil, care nu produce efecte secundare și este dovedit clinic că obține rezultate.
♦ Lotiunea pentru barba de la My Green Beard accelerează creșterea bărbii și țintește zonele cu mai puțin păr. Protejează împotriva poluării, hidratează și hrănește părul și-l face mai suplu, moale si stralucitor.
♦ Ulei accelerare creștere barbă și mustață Alinty Men, cu 7 uleiuri 100% vegetale cu proprietăți adjuvante pentru creșterea și îmbogățirea bărbii și a mustaței. 
♦ Ulei de Ricin Vegetal 100% natural îmbogățit cu Vitamina E, Real Natura. Produs unisex. Indicat pentru stimularea cresterii parului, bărbii, sprâncenelor și unghiilor.

Sursa foto: pixabay.com