03
mart.

5 sfaturi de bază pentru o barbă sănătoasa

Barba sănătoasă este un semn al bărbăției și poate contribui substanțial la exprimarea personalității masculine. Dar totul cu o condiție esențială: să fie bine îngrijită și să arată mereu frumos. Aceste sfaturi de îngrijire îți vor fi de ajutor și te vor ajuta să ai o barbă strălucitoare și o piele sănătoasă. 

Păstrează părul facial curat

Este absolut necesar ca părul facial să fie curat. La fel și pielea feței acoperită de barbă. Este la fel de important ca pielea să respire. Pentru a-ți curăța barba un demachiat este o modalitate bună de a asigura o barbă sănătoasă și curată. Aplicat pe față, inclusiv pe zonele acoperite de păr și masat usor, apoi îndepărtat cu apă călduță, va elimina toată murdăria și excesul de ulei de pe față. Și părul și pielea vor rămâne curate.  

Spală-ți barba în mod regulat

Orice barbă care are mai mult un centimetru lungime trebuie spălată cu atenție. Una dintre cele mai importante reguli este să nu folosești pentru barbă un șampon obișnuit, ci doar unul special destinat părului facial. Dacă nu este spălată corect și la intervale optime, părul din barbă devine gras și-și pierde aspectul estetic, iar părul se deteriorează. Este important să-ți speli și părul și pielea, de 2-3 ori pe săptămână. Dacă faci efort, lucrezi în praf sau este cald și transpiri sau chimia propriul corp o cere este indicat să faci această operație și mai des, pentru a-ți păstra barba sănătoasă.

Uleiul pentru barbă este o necesitate

La fel ca pielea și barba sănătoasă are nevoie de hrănire, iar soluția cea mai bună o reprezintă uleiul pentru barbă. Folosit după curățarea bărbii, uleiul este util pentru a păstra o barba moale. Uleiul pentru barbă are în compoziție un amestec exclusiv de uleiuri naturale. Un beneficiu suplimentar al uleiul este acela că ține departe murdăria și previne acumularea de bacterii. În plus menține pielea hidratată elimină și previne senzația de mâncărime. Trebuie folosit în cantități mici și se aplică prin masaj ușor de la rădăcina firului de păr spre vârf. Adaptează mereu cantitatea de ulei folosită la lungimea firului de păr. 

Poți lua în calcul utilizarea unui balsam pentru barbă care hidratează. Produsul este util mai ales pentru cei care poartă o barbă mai lungă, realizând o hidratare în profunzime a părului din barbă.

Află AICI cum îți posți păstra barba frumoasă, nu doar în perfectă stare de sănătate

Tunde-ți barba periodic

Barba lungă are nevoie de întreținere. Tunderea barbii din când în când este cea mai simplă și mai bună modalitate de a o întreține și de a stimula o creștere sănătoasă a firului de păr. Fără să o tunzi regulat, nu poți avea barbă sănătoasă și frumoasă. Barba trebuie să fie uscată înainte de a o tunde și bine pieptănată. Folosește instrumente de tuns bune, cu lame ascuțite. Tunderea se efectuează cu pieptenul cel mai mare care are sarcina doar de a retușa vârfurile crescute dezordonat și în exces.

Mașina de tuns trebuie acționată doar în sensul creșterii a firelor de păr, niciodată invers.  În plus, conturul bărbii se definește perfect în zona de pe gât, începând de la mărul lui Adam în jos, mergând pe o linie orizontală în ambele extremități.

Fă din îngrijirea bărbii o rutină

Menținerea unei bărbi frumoase și sănătoase are nevoie de o îngrijire constantă. Asta înseamnă că procedurile zilnice sau cele care trebuie realizate la câteva zile este necesar să intre în rutina de îngrijire. Chiar dacă vei fi tentat să amâni pe o altă zi o etapă din îngrijirea bărbi, nu fă asta. Data viitoare procedura va fi mai complicată, iar barba nu va mai arăta perfect. 

În loc de final un sfat esențial. Folosește doar produse de îngrijire care sunt perfect adaptate pielii și tipului de păr pe care îl ai și nu afce sub nicio formă compromisuri în ceea ce privește calitatea acestora. 

Sursa foto: pexels