05
mart.

Ce este uleiul pentru barbă

Uleiul pentru barbă este un produs cosmetic conceput pentru a îmbunătăți aspectul bărbii și pielii feței. Nu există dovezi care să arate că acesta ar putea face ca părul facial să crească mai repede, dar cu toate acestea are o mulțime de beneficii. Le detaliem în cele ce urmează. 

♦ Ce beneficii are uleiul de barbă
♦ Cum se utilizează uleiul de barbă
♦ Din ce este făcut uleiul de barbă
♦  Efecte secundare

Ce beneficii are uleiul pentru barbă

Beneficiile uleiului pentru barbă sunt numeroase. Printre cele mai importante sunt: 

te ajută să-ți menții barba frumoasă; 
oferă un miros plăcut; 
înmoaie firele de păr; 
hidratează eficient pielea; 
previne iritațiile și mâncărimea; 
are efect antibacterian și antiseptic; oferă protecție împotriva frigului și vântului; previne uscarea și ruperea firelor de păr; 
previne mătreața – barba poate forma mătreață, similară cu cea a părului capilar, cu aceleași urmări neplăcute.

Uleiul pentru barbă transformă o barbă rebelă într-una elegantă și stilată, cu un aspect îngrijit. Mai mult, oferă bărbi un aspect strălucitor și previne murdărirea acestea, contribuind la o curățare mai rapidă și mai ușoară. 

uleiul pentru barba

Cum se utilizează uleiul pentru barbă

Uleiul pentru barbă se folosește mereu pe barba uscată, după ce a fost spălată. Poate fi utilizat zilnic pe bărbile scurte sau la intervale de 2-3 zile pe cele mai lungi. Dar, dincolo de regulă, frecvența aplicării uleiul de barbă, depinde de tipul firului de păr și de nevoile personale. 

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont la utilizarea uleiului pentru barbă. 

1.Aplică uleiul pentru barba bine ștearsă și este aproape complet uscată, după ce a fost spălată. Cantitatea folosită variază în funcție de lungimea bărbii, dar poți începe cu câtea picături pe fiecare obraz, adăugând ulterior dacă este necesar.
2. Pune uleiul în căușul palmei, freacă palmele și apoi răspândește-l prin barbă și pe piele prin masaj ușor pe obraji și folosind degetele ca un pieptene prin barbă în mai multe sensuri, din față în state și din spate în față.
3. Dacă barba este mai lungă sau firul foarte gros, folosește un pieptene pentru a te asigura că uleiul de barbă este distribuit uniform.

Din ce este făcut uleiul pentru barbă

Uleiul de barbă este un ulei ușor, cu un parfum moale. Este, de obicei, făcut dintr-o combinație de ulei neutru, rafinat din semințe completat cu unul sau mai multe uleiuri esențiale. Unele uleiuri de barbă conțin vitamina E. Este foarte important sp alegi mereu uleiuri naturale. 

Cel mai des uleiul este o combinație de ulei de semințe de floarea soarelui, ulei de cocos, argan, jojoba, lavandă, la care se adaugă câteva uleiuri esențiale cu proprietăți antibacteriene, antifungice sau antiinflamatorii, care contribuie la frumusețea bărbii.  

Este important să citești mereu compoziția. Unele uleiuri trebuie diluate cu un ulei neutru. Un tip de ulei nou trebuie testat înainte pentru că uleiurile esențiale au un puternic efect alergen, astfel că este util să verifici dacă îl tolerezi sau nu. Testarea se face în spatele urechii, cu o cantitate foarte mică. Dacă nu apar semnele unei intoleranțe după 3-6 ore, poate fi utilizat. 

Uleiul de barbă este conceput specific pentru fiecare tip de păr și piele. Unele uleiuri esențiale sunt cele mai bune pentru pielea grasă, predispusă la acnee. Altele sunt mai benefice pentru pielea uscată sau normală. Indiferent de tipul tău de piele, caută uleiuri non-comedogenice care să nu înfunde porii.

Ar trebui evitat uleiul care conține conservanți, parfum artificial sau coloranți. Căutați uleiuri care sunt presate la rece, organice și fără aditivi. 

Efecte secundare

Tipurile de uleiuri variază foarte mult. Nu utilizați niciodată ulei pentru barbă care conține un ingredient la care sunteți alergic, chiar dacă reacțiile apar ocazional. 

Dacă ai o reacție alergică la un anumit tip de ulei pe care l-ai folosit, spală-te imediat cu șampon pentru a-l îndepărta și ia un antihistaminic sau alt tip de medicamente pentru alergii.

Simptomele unei reacții alergice includ:

urticarie; 
mâncărime;
senzație de arsură;
roşeaţă. 

Uneori este posibil că uleiul să producă o reacție alergică pentru că este foarte concentrat, nu pentru că ești alergic. 

Uleiul pentru barbă este un produs cosmetic conceput pentru a îmbunătăți aspectul bărbii și a pielii de sub acestea. Nu a fost dovedit științific că barba crește mai repede. Cu toate acestea, poate face barba să pară mai plină, mai moale și mai luxuriantă.

Sursa foto: pexels.com