12
mart.

3 ustensile pentru barbă și cum trebuie să le folosești

De cum alegi setul de ustensile pentru barbă depinde aspectul barbii si a mustatii tale. Ustenilele sunt la fel de importante ca si cosmeticele. Ustensilele pentru barbă sunt la fel de importante ca și cosmeticele pe care folosești. Nu trebuie să faci nicio alegere întâmplătoare, totul are un scop și efecte specifice care contează. De calitatea ustensilelor depinde aspectul bărbii tale, indiferent de forma sau lungimea acesteia. 

1. Pieptenele de barbă 

Este cap de serie dintre cele mai uzuale ustensile pentru barbă, dacă ta are mai mult de un centimetru lungime. 

Pieptenele pentru barbă poate fi făcut din diferite materiale care nu influențează neapărat efectul asupra părului tău facial. Cu toate acestea sunt preferate cele din os sau lemn pentru că nu vor electriza firele de păr, situație care poate să fie foarte neplăcută în cazul bărbilor mai lungi, dar și a celor mai scurte cu fire de păr subțiri și moi. 

Foarte importantă este forma pieptenelui. Aceste trebuie să aibă un set de dinți cu spații mai largi între ei, ideal pentru barbă, dar și cu un set cu spații înguste potrivit pentru mustață.

Este accesoriul ideal care ajută la păstrarea formei, a sensului firelor de păr, dar și pentru a aplica uniform și corect produsele de hidratare sau styling, pentru că ajută la întinderea uniformă a produselor de îngrijire. 

Alege mereu cel puțin doi piepteni pentru barbă. Unul de lungime mică, pe care să-l poți ține într-un buzunar, mereu la îndemână, util pentru ajustări și curățarea rapidă a bărbii, la nevoie și unul pentru acasă.  

Indiferent de materialul din care sunt realizați aceștia trebuie curățați periodic – asta însemnând cel puțin o dată la două zile, cu apă și săpun, este sfatul bărbierilor profesioniști.  

pieptenele pentru barba

2. Ustensile pentru barbă esențiale 

Peria este cea mai importantă în lista de ustensile pentru barbă. Dacă îți propui să ai o barbă mare și lungă, vei avea nevoie și de o perie. Acestea pot fi folosite nu doar pentru a îndrepta barba într-o anumită direcție, ci și pentru a-i da volum și a o curăța de praf și alte impurități. 

Există numeroase tipuri de perii, însă cele mai eficiente ustensile pentru barbă sunt considerate în unanimitate cele făcute din păr de mistreț. Desigur, dacă nu dorești să achiziționezi produse realizate din păr de animale, vei găsi destule perii sintetice, deși primele sunt cele cu adevărat utile. Infinit mai importantă decât pieptenele, cu utilități importante pentru aspectul bărbii, este recomandat să alegi mereu produse de top precum Percy Nobleman, Proraso, Morgans, Noberu of Sweden. Utilizarea lor va da un aspect special bărbii, care va fi lucioasă și moale. 

Peria din păr de mistreț dă formă bărbii (și mustății) și o face să crească în direcția dorită. Mai mult, te va ajuta să domolești aspectul de „barbă sălbatică”, precum și fire de păr scurte care ies pe laterale sau pe cele care cresc în direcții opuse față de restul bărbii. Peria este obligatorie pentru bărbile cu fire de păr uscate (inclusiv cele cu păr grizonant) pentru că ajută la întinderea uleiului sau balsamul de babă în strat fin și uniform, pe toată lungimea firelor de păr. Dacă ai păr gras, peria de barbă din păr de mistreț distribuie uleiul suplimentar pe întreaga lungime a firului de păr, astfel că rădăcinile nu vor mai fi îngreunate cu ulei.

Un beneficiu suplimentar este strălucirea naturală care conferă bărbii un look sănătos, pentru că dacă nu o folosești sebumul va rămâne la baza firelor de păr ceea ce poate produce iritații ale pielii, înfundă porii și îngreunează părul. Peria etanșează vârfurile despicate și netezește părul părul creț, dar are ca rol și creșterea rezistenței firelor de păr și a elasticității acestora. 

Beneficiile nu apar peste noapte, dar după o săptămână-două de utilizare zilnică efectele devin vizibile. 

Peria de barbă te ajută să cureți foarte eficient barba înlăturând praful și impuritățile acumulate pe parcursul zilei și poate acoperi întreaga barbă, inclusiv zonele pe care le poți omite dacă folosești doar degetele sau un pieptăn. Întrucât este o metodă eficientă pentru curățarea bărbii, utilizarea zilnică poate reduce frecvența cu care trebuie să speli barba cu șampon.

Află AICI tot ceea ce trebuie să știi despre pielea bărbaților

ustensile pentru barba

3. Foarfeca pentru barbă

Nu în ultimul rând, orice barbă de lungime considerabilă va trebui tunsă din când în când pentru a elimina vârfurile despicate. Foarfeca este unul dintre acele ustensile pentru barbă care nu pot lipsi din trusa de acasă a bărbaților care poarta barbă. Poți apela fie la o foarfecă specială pentru păr și mustață, fie la un trimmer electric. Foarfeca specială va fi de mici dimensiuni, permițând ajustări fine ale lungimii bărbii, în timp ce trimmerul îți oferă un tundere rapidă și uniformă. 

Alege mereu o foarfeca de calitate și ai grijă să fie mereu bine ascuțită. Nu o utiliza niciodată pentru alte scopuri, aceasta fiind destinată exclusiv pentru păr. 

Ca și pieptenul și peria și foarfeca trebuie să fie mereu foarte curate. Peria se spală doar cu apă calduță (niciodată fierbinte) și săpun, se clătește bine prin scuturare și se lasă la uscat. Foarfeca se poate dezinfecta cu alcool sanitar înainte de fiecare utilizare.

Sursa foto: pixabay/shutterstock.com