24
mart.

Cursuri frizerie la Sibiu și o carieră profitabilă

O pasiune se poate transforma în meserie. O astfel de abordare are câteva avantaje pe care ar fi păcat să le neglijezi. Este o binefacere să câștigi bani dintr-o activitate care îți face plăcere, pentru că munca devine bucurie, iar o meseria practicată din și cu pasiune aduce mereu recompense importate. Pentru a reuși este nevoie de un singur lucru: să parcurgi cursurile care să-ți ofere autoritatea necesară, pentru a descoperi toate tainele unei meserii și a o practica cu încredere. 

• Meseria de frizer și barber
• De să te faci frizer, barber sau hairstylist
• Avantajele meseriei de frizer și barber
• Cât poți câștiga ca frizer

Meseria de frizer și barber

Dacă faci parte dintre cei care au îndrăznit să-și aranjeze părul singuri, dacă rezultatele au fost admirate de cei din jur și dacă fie și doar o singura dacă cineva și-a lăsat podoaba capilară pe mânile tale și a fost mulțumit de rezultat atunci este foarte probabil să fii unul dintre cei care intra în categoria talentelor înnăscute.  Și dacă simți că meseria de frizer și barber îți aduce satisfacții și poți face din asta o pasiune nu te opri! Talentul trebuie cultivat și pentru a face asta ai nevoie doar de parcurgerea unui curs de frizerie. 

Ceea ce contează în mare măsură pentru această meserie, la fel ca pentru oricare alta, este de la cine înveți. Profesionalizarea este un atuu doar dacă instruirea de care ai parte este la nivel înalt. Un curs te va învăța sistematic și organizat detaliile elementare, regulile și te ajuta să perfecționezi abilitățile native. 

Un alt detaliu esențial este ca salonul sau centrul de formare la ale cărui cursuri te înscri să fie autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, fapt care îți garantează recunoașterea certificatului atât în țară, cât și peste hotare.

De să te faci frizer, barber sau hairstylist

De mii de ani oamenii au fost conștienți că felul în care arată este important și are impact asupra propriei lor persoane și celor din jur. Există o legătură directă, demonstrată între imagine apersonală și impresia pe care o produci. Uneori imaginea personală este expresia statutului social și un aspect îngrijit reprezintă un avantaj. 

Persoanele îngrijite (nota bene: nu obligatoriu frumoase), preocupate și atente la felul în care arată au primit instinctiv mai multă atenție și considerație din partea celor din jur. Concluzia: oameni au nevoie de profesioniști în domeniul îngrijirii personale, ceea ce face ca cei care pot oferi astfel de servicii să fie mereu căutați. 

Statistic vorbind, 90% dintre bărbați petrec cel puțin o oră într-un salon de înfrumusețare. De asemenea, 75% dintre bărbați merg cel puțin o dată pe lună la un salon de înfrumusețare, cel mai utilizat serviciu fiind frizeria urmat de barber. Cele mai interesante segmente de vârstă de servicii de înfrumusețare sunt cei între 30 și 60 de ani, mereu persoane active cu un venit mediu sau peste. Aceasta statistica face dovada că există o legătură directă între succes personal și imagine. 

AICI poți afla toate detaliile despre CURSURI FRIZERIE SIBIU

Cursuri frizerie la Sibiu și o carieră profitabilă

Avantajele meseriei de frizer și barber

Foarte pragmatic vorbind avantajele pe care le aduce această meserie depind de felul în care înțelegi să o practici. Amabilitatea, disponibilitate la dialog, capacitatea de a purta o conversație ușoară și de a de înțelege corect dorințele și tiparul personalității clientului, precum și intuiția sunt esențiale. Poți avea aceste însușiri sau le poți deprinde, pentru că totul se poate învăța.  

Aceste abilități îți permit să interacționezi ușor cu potențialii clienți, dar vor reuși să-l facă pe acesta să se simtă confortabil în compania ta. Atuul tău este că ei își lasă, cu încredere, imaginea lor în mâinile tale, în condițiile în care imaginea este cea care îi definește în societate.

Toate cele amintite deja, completate cu profesionalismul și tehnica pe care o poți depinde în cadrul unui curs de frizerie îți oferă stabilitate financiară și recunoaștere. 

Meseria de frizer, barber sau hairstylist sunt domenii dinamice, unde adaptarea la nou este rapidă și unde ai mereu ceva nou de învățat pe lângă aspectele teoretice și practice pe care le depinzi la cursurile de frizerie din Sibiu sau din alte zone, iar adaptabilitatea pe care o dovedești în profesie reprezintă un avantaj și în viața de zi cu zi. 

Dincolo de tendințele care vin și pleacă sau de moda unor meserii care sunt apreciate pentru câțiva ani, apoi sunt neglijate, un specialist îndemânatic și harnic va avea întotdeauna căutare, datorită migalei și priceperii care îl caracterizează și care nu sunt la îndemâna oricui. 

Cât poți câștiga, după cursuri frizerie la Sibiu

Meseria de frizer îți va oferi o situație financiară ceva mai mult decât decentă, mult mai repede decât în cazul altor ocupații cu nume mai sonor și care necesită studii superioare. 

Într-un top al celor mai bine plătite profesii unde nu sunt necesare studii superioare, cea de frizer, barber și hairstylist se află pe locul patru (după cea de Back End Developer, IT-ist și bucătar, dar înainte de cea de make-up artist , fotograf, cosmetician și însoțitor de bord). 

La început salariul este mai mic și poate varia între cel minim și mediu pe economie, dar lucrurile se schimbă rapid și poți ajunge la peste 3.500 de lei net în fiecare lună. La toate acestea se adaugă și bacșișul, din care clienții tăi cei mai fideli vor face un obicei. Concret, pe piașa muncii un barber la început de drum pornește de la 2500 lei net, iar un barber profesionist trece lejer de 7000 de lei. asta fără tips, care poate ajuge la 35%-50% din cât câștigă ca salariu. 

O carieră în străinătate, ca frizer poate ajunge la venituri de 1.800-2.000 de euro, în funcție de țara în care alegi să lucrezi. Deși locurile de muncă sunt multe, cea mai ofertantă piață este cea din Marea Britanie, urmată la mică distanță de cea din Irlanda. Aici poți ajunge rapid la un venit echivalent cu 2.000 de euro, dar cazurile frizerilor care pleacă acasă cu mai mult de 3.000 de euro la finalul lunii nu sunt deloc puține.

AICI te poti inscrie la CURSURI DE FRIZERIE SIBIU pentru a fi instruite de profesionisti de succes

Dincolo de toate acestea ceea ce este cu adevărat important este ca orice curs, deci și cursul de frizerie la Sibiu este o investiție în propria persoana care poate aduce beneficii, avantaje sau poate reprezenta o oportunitate.

Sursa foto: pixabay.com