02
apr.

House of Gentlemen, a doua casă a lui Paul Gebe

Salonul House of Gentlemen din Sibiu este condus și creat de Paul Gebe. Despre salonul lui, Paul spune că nu este o simplă frizerie, ci un loc în care bărbații vin pentru a se simți bine, în timp ce specialiștii barberi lucrează pentru a le conferi un look perfect!

Cine ești? 

Mă numesc Paul Gebe și sunt barber profesionist de peste 10 ani și conduc cel mai cunoscut barbershop din Sibiu – House of Gentlemen.

Ce faci? 

Sunt foarte mândru de ceea ce sunt și îmi place teribil ceea ce fac. De fapt cred cu tărie că dacă ai o meserie care îți place, parctic nu va mai trebui să muncești nicio zi din viața ta! Nu am spus eu asta, ci Confucius, dar este deviza mea. Sunt nerăbdător să ajung la salon, la House of Gentlemen, în fiecare dimineață și mă bucur de fiecare minut petrecut aici alături de colegii și colaboratorii mei. 

House of Gentlemen

Ce înseamnă să fii bărbier profesionist sau, cum mi-ai spus că e corect să spun: barber profesionist? 

Nu este doar o meserie, este un cumul. 

Adică? 

Mă ocup de părul și barba ta, dar în același timp te ajut să te relaxezi, să te împaci cu tine și să câștigi un plus de încredere în propria persoană. Îți ofer un boost de energie pozitivă care poate dura câteva zile, o săptămână, poate chiar și mai mult. Și când simți că ai nevoie de o „realimentare” tot ce trebuie să faci este să vii din nou la House of Gentlemen. 

Vorbește-mi despre salon? 

E un loc foarte fain. Să știi că fiecare detaliu este gândit și pus exact în locul potrivit. Am făcut investiții serioase pentru ca ambianá să fie așa cum vezi. Scaunele sunt din Australia. A fost una dintre ambițiile mele și sunt fericit că am reușit. E un scaun excelent și pentru client și pentru barber. Te face să te simți … cumva, special, răsfățat, alintat. Are efect antistres! Te așezi pe el și te relaxezi. O să găsești scaune K-Concept doar într-un barbershop care se respectă. E un fel de carte de vizită. La fel și ținuta. Purăm doar cămăși albe și un șorț din piele. 

House of Gentlemen, a doua casă a lui Paul Gebe Sibiu

Și restul ambianței, designul? 

Mobilierul din salon e făcut pe comandă, este din lemn masiv și este finisat elegant pentru că am vrut ca aspectul să fie unul unitar, bărbătesc, să fie un aer masculin cald, plăcut, să inspire încredere și să te invite înăuntru la o sesiune de răsfăț. Am vrut o atmosferă old school și cred că mi-a ieșit. 

House of Gentlemen, a doua casă a lui Paul Gebe Sibiu

Ambianța este importantă, dar nu este singurul lucru important. Ce altceva definește salonul? 

Foarfecele, mașinile de tuns, cosmeticele… ca în „Omul Foarfece”, eu cred ca foarfeca, în mâna unui barber, este o extensie, nu doar un instrument. Sunt foarte mândru de instrumentele noastre. Nu se poate face treabă la nivel high level, fără echipament de înaltă calitate. Noi folosim doar foarfeci Joewell din Marea Britanie și Dovan. Sunt geniale! Ne ajută cu întreținerea lor  un veteran al domeniului – Nelu Moldovan. Cum să spun, dacă ai un instrument de calitate, poți face lucruri incredibile. Plus că folosim doar mașini de tuns din gamele high-end pe care nu o să le vezi decât în saloanele adevărate unde lucrează profesioniști cu diplomă. 

Philips? 

Hai, mă! Nu ne jucăm aici. Wahl, Babyliss professional, Andis și JLR. 

Și cosmetice, ce marci? 

Nu se poate ține o ștachetă ridicată foarte sus, atâta vreme cât nu alegi cele mai bune produse. Noi, la House of Gentlemen, folosim doar produse profesionale, din gamele de top, pentru saloanele premium care vor să fie în top. Șampoanele Wella, Point Barber sau Lavish Care, ceara Uppercut, Reuzel sau Sebman, pudra de volum Slick Gorilla, balsamurile pentru barbă de la Lavish Care, adică tot ceea ce este mai bun și mai calitativ în acest moment. Și mereu caut produse noi, dintre cele mai bune. 

Cum le alegi? 

Nu-ți spun! Secret profesional… 

Hai! 

Le folosesc un timp ca sa mă conving de calități și rezultate. 

Le folosești tu? Le testezi pe tine? 

Da! Eu, colegii mei…

House of Gentlemen, a doua casă a lui Paul Gebe Sibiu

Vorbește-mi despre colegii tăi. 

Sunt profesioniști de nota 10 și niște băieți admirabili. Toți colegii mei barberi au făcut prin școli și cursuri de specialitate. Sunt foarte sever la selecție și recrutare, dar după ce intri în echipă suntem parteneri. Am o strategie foarte clară, atunci când îmi selectez colegii. Caut mereu cei mai buni absolvenți ai acestor cursuri și apoi îi includ într-un program propriu de practică intensivă înainte de a primi un scaun la care să lucreze. Iar politica asta a dat roade, pentru că ne-am format o clientelă foarte stabilă și numeroasă, care s-a creat pe baza recomandărilor celor care au trecut prin salon și au fost mulțumiți de ceea ce au primit, de serviciile noastre. Cred că recomandările sunt cea mai bună dovadă a profesionalismului nostru, a celor care lucrăm la House of Gentlemen. Nu poți păcăli clientul, el este foarte mulțumit sau nemulțumit. Cale de mijloc nu este. 

Cursuri de barberi la House of Gentlemen, din Sibiu 

Pentru că ești foarte atent la performanțele barbreilor ai decis să organizezi cursuri? 

Și da, și nu. Am decis să fac cursuri pentru că meseria asta este frumoasă și utilă, dar și pentru că este nevoie de profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de oameni care știu să tundă. Trebuie să spun că domeniul acesta, al îngrijirii personale, în general, și cel dedicat bărbaților, în special, a cunoscut cel mai rapid progres dintre toate meseriile în ultimii 2-3 ani. La asta am să adaug și faptul că sunt mai mulți bărbați cu barbă în lume, decât fără, iar în România, numărul bărbaților cu barbă este aproape egal cu al celor fără. 

House of Gentlemen

Nu știam. Dar, nu mi-ai răspuns la întrebare? 

Răspund! Am ajuns la concluzia că fiecare trebuie să facă ceva pentru cei din jur. Cursurile acestea oferă o meserie, conduc către un stil de viață, oferă independență financiară celor care-l urmează. Și da, evident că cei mai buni cursanți primesc oferte serioase și bune de job de la mine.  Ăsta este motivul pentru care am deschis „HOG AcaDemy” – un proiect menit să pregătească viitori barberi cu ajutorul experienței profesioniștilor din House Of Gentlemen.

House of Gentlemen

Ce-i înveți? 

Să fie barberi profesioniști excepționali! Îi învăț tot ce trebuie să știe pentru a putea profesa ca barber, de la noțiunile de bază, până la tehnici de fade, skin fade, taper, crop, execuția geometrică a părții de top și metode de îngrijire a bărbii de lungime medie și mare, precum și tipuri de fade potrivite pentru orice tip de barbă. Tot! Și-i ajut să capete și experiență, pentru a putea să-și găsească rapid, după curs, un job bun, inclusiv la House of Gentlemen. 

Ai cursanți? Fete sau băieți? 

Da! Și, și. Sunt absolut încântat de fetele care depind meseria asta. Sunt extrem de meticuloase, atente și devin niște profesioniști desăvârșiți. Plus că, dacă ajung să lucreze într-un salon dedicat bărbaților au extrem de multe avantaje în plus. 

Ce vrei să spui? 

Că au clienți și câștigă foarte bine! Ce altceva vrei să spun. 

Ai fete în echipă? 

Nu, am ales, tocmai ca urmare a stilului pe care-l promovăm, a principiului de old school, ca echipa să fie formată doar din băieți, dar la cursuri fetele sunt mai mult decât binevenite! 

Spune-mi ceva despre tine? 

Sunt fericit! Mă bucur de viață! 

Bravo! Așa sa fii! Mulțumesc pentru interviu.

Și eu mulțumesc!

Detalii despre CURSURI poți afla aici.