Sfaturi pentru o mustață perfectă
Îngrijirea mustăților poate fi fie o artă sau o aventură plictisitoare. Această zonă cu păr între nas și buză are multă versatilitate și îți poate modifica fizionomia în mod semnificativ, în funcție de forma acesteia. Indiferent de varianta de mustață pe care o porți, aspectul ei final este cel mai important.
Pieptene pentru mustață
Este cel mai bun accesoriu și, probabil, îl vei folosi de mai multe ori pe parcursul zilei. Pieptenele ideal este din lemn sau celuloză vegetală, pentru a nu se electriza, poate avea dinții mai rari sau mai deși în funcție de tipul de mustață pe care-l porți.
Pieptenele este util pentru îndepărtarea firelor desprinse și pentru a curața mustața. Același pieptene poate fi utilizat și pentru barbă.
Curățarea
Murdăria de zi cu zi și alimentele pe care le consumi pot murdării mustața și-i dau un miros neplăcut. Acesta este unul dintre motivele pentru care mustața trebuie spălată în fiecare zi și curățată cu atenție după masă. Folosește doar șervete de pânză (eventual o batistă specială). Cele de hârtie nu sunt recomandate.
Mustața se spală doar cu produse special destinate curățării părului facial, evitându-se utilizarea produselor pentru părul de pe scalp sau a gelurilor de duș.
Stilizarea și folosirea cearei
În funcție de stilul pe care l-ai ales pentru mustață, aceasta trebuie aranjată zilnic. Ca să-ți fie mai ușor și pentru ca mustața să arate impecabil, folosește o ceară specială pentru mustață. Aceasta are rolul de stabiliza firele de păr în poziția dorită pentru tipul de mustață pe care-l porți.
Ceara oferă nu numai stilul de care ai nevoie, ci și protecție pentru mustață. Ceara este ușor de aplicat și poți face asta cu degetele răspândind-o ușor sau cu un pieptene ori o perie special destinată acestui scop. Ceara poate fi incoloră, aplicabilă pe orice culoare de păr, sau cu tente maro, negre pentru a oferi un plus de culoare părului. mai poțilua în calcul tipul de ceara în funcție de cât d eintens este efectul, alegerea depinzând de tipul părului (moale, normal, aspru). pentru părul foarte moale alege o ceară cu efect moderat, iar pentru părul gros și aspru o ceară cu efect puternic.
Compoziția este 100% naturală și este, pentru cele mai multe dintre produse de top realizată dintr-un amestec de ceară de albine, lanolina, unt de shea și uleiuri esențiale. Pentru o aplicare ușoara poate fi încălzită cu uscătorul de păr sau poți ține recipientul sub jetul de apă caldă un minut.
La fel de importantă este și operațiunea de îndepărtare a cearei de pe părul din mustață (și barbă) la finalul zilei, iar acest lucru trebuie fpcut cu un șampon special pentru părul facial, care are capacitatea de a îndepărta ceara.
Fiecare marcă de ceară pentru mustață are o aromă proprie. Alegerea celui potrivit depinde de preferințe, stilul și vârsta utilizatorului. există și produse cu aromă discretă, fină, masculină care contribuie la definirea personalității celui care folosește ceara. Frecvent ceara are o aromă proaspăta de brad, care se combină foarte plăcut cu cele mai multe dintre parfumurile masculine.
Nu te răbi când aplici ceara, fă operațiunea cu atenție și respectând pașii necesari. Ceara este etapa finală, zilnică a îngrijirii mustății (și a bărbi) iar ceea ce obșii este ceea ce toți vor vedea!
În loc de final o recomandare. Alege să utilizezi o oglindă care mărește pentru a putea identifica toate detaliile și aranjarea precisă a mustății.
Sursa foto: pexels.com